Black Friday 2024: 7 trendiä, jotka erottavat sinut kilpailijoista

Black Friday on kasvanut Suomessa kuukauden mittaiseksi ostosjuhlaksi, ja kilpailu on kovempaa kuin koskaan.

Vuonna 2024 menestyjät erottuvat edukseen hyödyntämällä seitsemää keskeistä trendiä, jotka muokkaavat ostokäyttäytymistä ja tarjoavat yrityksille mahdollisuuksia nousta kilpailijoiden yläpuolelle.

Tässä artikkelissa esittelemme trendit ja konkreettiset vinkit niiden hyödyntämiseen, jotta voit maksimoida myynnin ja tuoda esille yrityksesi asiantuntemuksen.

1. Tekoäly – syvällisempi asiakasymmärrys ja älykkäät ratkaisut

Tekoäly on muuttanut markkinoinnin pelikenttää, ja vuonna 2024 AI-työkalujen käyttö kasvaa entisestään.

Black Fridayn aikana tekoälyn voima korostuu erityisesti, kun analytiikka, segmentointi ja personointi auttavat kohdentamaan viestejä ja tarjouksia tarkemmin kuin koskaan. Tekoäly voi myös tehostaa mainonnan automaatiota, sisältötekstin ja kuvien luomista sekä asiakaspalvelua.

Vinkki: Luo yrityksellesi oma tekoälystrategia viimeistään nyt. Miettikää, mitä tekoälyn eri osa-alueita saatte käyttöön ennen Black Friday -kampanjan alkua, miten hyödynnätte niitä kampanjan aikana ja miten analysoitte tuloksia kampanjan jälkeen. Parhaassa tapauksessa suurin osa toiminnallisuuksista tulee Black Fridayn jälkeen mukaan arkirutiineihin.

2. Markkinoinnin automaatio – tehokkaampia prosesseja ja entistä tarkempia kohdennuksia

Markkinoinnin automaatio on olennainen osa onnistunutta Black Friday -kampanjaa. Automaatio vapauttaa resursseja ja varmistaa, että asiakkaille lähetetään oikeat viestit oikeaan aikaan, mikä tehostaa asiakaskokemusta.

Onko teillä jo olemassa markkinoinnin automaation strategia Black Fridayta varten?

Vinkki: Rakenna automatisoituja kampanjoita, jotka seuraavat asiakasta hänen ostopolkunsa jokaisessa vaiheessa. Käytä markkinoinnin automaatiota personoitujen tuotetarjousten ja -suositusten lähettämiseen, mikä lisää asiakassitoutumista ja konversiota.

Lue lisää vinkkejä markkinoinnin automaation teho-oppaasta.

3. Personointi – yksilölliset kokemukset tuovat lisäarvoa

Personointi on nykypäivänä perusodotus, ei enää vain lisäarvo. Kuluttajat arvostavat henkilökohtaisesti räätälöityjä viestejä ja suosituksia, jotka vastaavat heidän yksilöllisiä tarpeitaan. Tehokas personointi ei ainoastaan paranna asiakaskokemusta, vaan myös kasvattaa konversiota ja asiakastyytyväisyyttä.

Vinkki: Segmentoi asiakaskuntasi heidän ostohistoriansa ja kiinnostuksen kohteidensa perusteella. Tarjoa personoituja tuotesuosituksia, jotka näkyvät heti verkkosivustollasi, kun asiakas vierailee siellä. Personointityökalujen avulla viestit ja suositukset voidaan räätälöidä käyttäjätietojen perusteella, mikä tekee kampanjoistasi houkuttelevampia.

4. Monikanavaisuus – saumaton ostokokemus kaikissa kanavissa

Asiakkaat liikkuvat sujuvasti eri kanavien välillä ja odottavat, että ostokokemus säilyy saumattomana riippumatta siitä, missä kanavassa he asioivat. Monikanavainen strategia on kriittinen, jotta asiakaskokemus pysyy yhtenäisenä.

Vinkki: Yhdistä eri kanavasi saumattomasti esimerkiksi Click & Collect -vaihtoehdolla, jossa asiakas voi tilata verkossa ja noutaa myymälästä. Varmista, että verkkokauppasi, myymäläsi ja sosiaalisen median kanavasi tarjoavat johdonmukaisen viestin ja kokemuksen.

Lue lisää verkkokaupan ja kivijalan datan yhdistämisestä.

5. Ekologisuus ja kestävä kehitys – vastuullisuus on kilpailuetu

Kestävä kehitys on kuluttajille entistä tärkeämpää, ja Black Fridayn yhteydessä yritykset voivat vastata tähän tarpeeseen tarjoamalla ekologisia ja vastuullisia vaihtoehtoja.

Kuluttajat haluavat tehdä ostopäätöksiä, jotka tukevat heidän arvojaan, ja ekologisuus onkin yksi keskeisimmistä tekijöistä monen ostopäätöksessä. Black Friday 2024 tarjoaa tilaisuuden erottua kilpailijoista ja vahvistaa brändimielikuvaa vastuullisena toimijana.

Vinkki: Tarjoa hiilineutraaleja toimitusvaihtoehtoja tai mahdollisuus kompensoida ostoksista aiheutuvia päästöjä. Voit myös kampanjoida esimerkiksi ”1% myynnistä lahjoitetaan ympäristöjärjestölle” -teemalla ja viestiä siitä selkeästi verkkosivustollasi ja sosiaalisessa mediassa. Korosta ekologisia valintoja myös tuotteen esittelyssä, kuten ”kierrätetyistä materiaaleista valmistettu”.

6. Vaikuttajamarkkinointi – tavoita uudet asiakassegmentit

Vaikuttajamarkkinointi on tehokas tapa saavuttaa uusia kohderyhmiä ja kasvattaa brändisi näkyvyyttä. Black Friday on tilaisuus tehdä yhteistyötä vaikuttajien kanssa, joiden seuraajat vastaavat yrityksesi kohderyhmää. Vaikuttajien suosittelut herättävät luottamusta ja tarjoavat uudenlaisen kanavan tavoittaa potentiaalisia asiakkaita.

Vinkki: Valitse vaikuttajia, joiden arvot ja kohderyhmä vastaavat yrityksesi brändiä. Käytä vaikuttajia tarjousten ja alennuskoodien jakamiseen, jolloin saat näkyvyyttä ja houkuttelet uusia asiakkaita verkkokauppaasi. Vaikuttajamarkkinoinnin kautta yrityksesi voi tavoittaa kohderyhmiä, joita perinteiset markkinointikanavat eivät välttämättä saavuta.

7. FOMO (Fear of Missing Out) -kampanjat – luo kiireen tuntua ja lisää konversiota

FOMO, eli pelko menettää jotain ainutlaatuista, on tehokas tapa kannustaa asiakkaita tekemään ostopäätös nopeasti. Tämä psykologinen taktiikka on erityisen toimiva Black Fridayn kaltaisina ostospäivinä, jolloin kuluttajat ovat valmiita tarttumaan nopeisiin tarjouksiin.

Vinkki: Hyödynnä countdown-timereita verkkosivustollasi ja sosiaalisessa mediassa korostamaan, milloin tarjoukset päättyvät. Järjestä Flash Sale -kampanjoita, jotka kestävät vain muutaman tunnin, jotta asiakkaat tuntevat kiireen ostaessaan. Tämä parantaa konversiota ja saa asiakkaat toimimaan heti.

Yhteenveto – Black Friday 2024 menestyksen avaimet

Vuonna 2024 Black Friday -menestyjät hyödyntävät tekoälyä, automaatiota, ekologisuutta, personointia ja monikanavaisuutta luodakseen mieleenpainuvia asiakaskokemuksia. Vaikuttajamarkkinointi ja FOMO-kampanjat auttavat yrityksiä houkuttelemaan uusia asiakkaita ja maksimoimaan myyntinsä.

Hopkinsin asiantuntijat ovat valmiita auttamaan sinua ottamaan mm. nämä trendit haltuun ja rakentamaan tehokkaan strategian Black Friday -kampanjaasi varten. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä, miten voit erottua kilpailijoista vuoden suurimmassa ostotapahtumassa.

Artikkelit samasta aiheesta

Kiinnostuitko tästä aiheesta?

Soita meille 020 788 8120 tai täytä alla oleva lomake niin jatketaan juttua!